Château Maucoil, Côtes du Rhône Villages 1895, Øko

Château Maucoil, Côtes du Rhône Villages 1895, Øko

325,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris292,50 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

Côtes-du-Rhône Villages 1895 er udelukkende lavet på økologisk dyrkede Grenache Noir-druer fra en enkelt parcel (lige på grænsen til Châteauneuf-du-Pape appellationen), som Château Maucoil genplantede i 1895, efter at mere end 2/3 af området i 1866 blev ramt af vinlusen phylloxera, hvor vinstokkene blev udryddet. Jordbundsforholdene ligner meget Châteauneuf, med hovedsageligt ler, kalk, sandsten og runde aflejringssten.

Druerne høstes manuelt ved optimal modning i små kasser af 15 kg. med en dobbelt sortering, dels under plukningen, dels ved ankomsten til kælderen. Efter en total afstilkning og en meget skånsom knusning bliver druerne gæret køligt (10°C) på betontanke i 7 dage og derefter i tre uger (28°C) med løbende omrøringer. Alt dette foregår med druernes naturlige gærceller for at bevare parcellens ganske enestående karakter. Alt efter årgangen bliver vinen derefter modnet i 18 måneder på franske træfade af 360 l. fra François Frères i Bourgogne, en af Frankrigs bedste bødkere.

Côtes-du-Rhône 1895 har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. Duften er meget koncentreret, med mørke nuancer af brombær, kirsebær, engelsk lakrids og bitter chokolade, men viser samtidig en umiddelbar, aromatisk og sprød karakter, som er klassisk for de bedste Côtes-du-Rhône-vine. I smagen finder man nogle af de samme toner, og selv om man fornemmer, at vinen har masser af potentiale og god tannin, giver den allerede utrolig meget fra sig i sin ungdom og virker allerede meget elegant. En fremragende vin, som kan serveres til fx and, gris, lam eller okse, gerne med provencalske krydderier, eller til gryderetter med vildt.

Produecent:

Château Maucoil ligger ca. 3 km. nord for selve landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Dets historie går helt tilbage til romerne, som pga. stedets vandkilde og beliggenhed nær Via Agrippa (romersk netværk af veje) brugte det som garnisonslejr. Vinproduktionen på Château Maucoil startede i det 17. årh., og slottet fik hurtigt stor anerkendelse for sine vine. I dag består Château Maucoil af 30 ha. i Châteauneuf-du-Pape, 5 ha. i Côtes-du-Rhône og 8 ha. i IGP Pays de Vaucluse. Den nuværende ejer, Familien Arnaud, overtog slottet i 1995, og datteren Bénédicte Arnaud-Bonnet og hendes mand Charles Bonnet har stået ved roret siden 2009.

På Château Maucoil holder man fast i de dyrkningsmetoder, man har praktiseret på stedet i flere generationer: Let pløjning, afdækning af foden på vinstokken samt naturlig gødning (får- heste- og algegødning). Alle vine fra Château Maucoil har siden årgang 2014 været certificeret økologiske.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.