Domaine Philippe Bouzereau, Beaune Les Teurons 1er Cru,

Domaine Philippe Bouzereau, Beaune Les Teurons 1er Cru,

425,00 kr.

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Beaune 1. Cru ”Les Teurons” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha., som blev beplantet med Pinot Noir i 1957. Vinmarken ”Les Teurons” er en af de største og mest berømte 1. Cru-marker og ligger tæt på den vestlige del af byen Beaune, ved foden af skråningen. Her finder man en ret løst og ikke særlig dybt lag af småsten, ler og sand, på en dybere klippeholdig undergrund. Marken producerer hovedsageligt rødvine og giver ofte meget klassiske Beaune-vine, med velour og frugt, men også med god struktur, dybde og mineralitet. Siden 2015 har parcellen været i overgang til økologisk dyrkning.

Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12° C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes egen gær. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring, bliver vinen modnet i 18 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er dyb, med flotte nuancer af røde bær og krydderier. Den er flot afrundet og frugtrig i smagen, med god kompleksitet og velour. Eftersmagen bæres fint op af en god tannin og mineralitet, som gør vinen både charmerende og harmonisk. En klassisk rød Beaune, som både har blødhed, charme og kraft!

Server den til retter med lam, fuglevildt, okse, råvildt og til modne oste.

Producent:

Familien Bouzereau i Meursault (Côte de Beaune) har dyrket vin i området i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede sine aktiviteter med vindyrkning og produktion på slottet. I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.

Da slotsbygningerne – og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098 – krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux. Dog beholdte man de tilhørende vinmarker og fandt nye produktionslokaler. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner.

I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: “Alene går man hurtigt, når man er to, når man længere!”

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.