Brunello di Montalcino fra Tenuta Caparzo er lavet på druer som kommer fra ejendommens forskellige vingårde: Caparzo (8 ha.) mod nord, La Caduta (7 ha.) mod vest, Il Cassero (6 ha.) mod syd og San Piero-Caselle (2 ha.) mod øst. Denne kombination giver mulighed for at opnå den helt rigtige balance alt efter årgang.
Italien – Toscana – Brunello
100% Sangiovese
Modnes i min. 2 år på en blanding af slavonske (80 hl.) og franske egetræsfade (50 hl.).
Solmodne bær, vilde frugter, bitter chokolade, kakao, krydderurter, mokka, læder, trøfler.
En kolossal dybde og smagskoncentration uden lige! Der bliver spillet med musklerne her, men åben den 2-3 timer inden servering, så får du blødere tanniner og frugten kommer til sin ret.
Passer godt til
Anmeldelser
Wine Spectator 96/100 Point “Ripe, sweet cherry and raspberry fruit are accented by floral, mineral and wild herbs in this alluring red. A backbone of dense, dusty tannins provides support, and the ripe fruit returns on the savory finish. Excellent length!”
James Suckling 95/100 Point “Plum, ripe-berry and floral aromas with hints of sandalwood and fresh mushrooms. It’s full-bodied with firm, ripe tannins and a fresh, crushed-stone finish.”