Cascina Ballarin, Barolo Bussia

Cascina Ballarin, Barolo Bussia

499,00 kr.

Quantity Discounts

Antal6 +
Pris449,10 kr.

*Antal refers to discounted items (products with discount) total quantity on cart.

Yderligere produktinfo

14,5% vol.

Cascina Ballarin ejer kun en parcel på Cru-marken Bussia (250 m. o. h.) nedenfor Monforte dAlba. Med en produktion på kun ca. 1.600 fl. er det en vin som er udsolgt i hver årgang, allerede inden den er produceret. Den sydvendte parcel er beplantet midt i 1970erne med en beplantningstæthed på ca. 5.000 vinstokke/ha. Det giver få klaser pr. vinstok men til gengæld meget koncentrerede druer.

Gæringen af Barolo Bussia foregår temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktiske gæring, bliver vinen lagret i 26 måneder franske barriques (15% nye) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

Barolo Bussia har en flot dybrød og intens farve med let orange skær. I både duft og smag finder man komplekse nuancer af violer, solbær, mandler, krydderier og chokolade. Eftersmagen er meget lang med en rigtig god balance mellem sødme, frugt og styrke. En topvin med stor klasse. Som ung vil vinen være perfekt til okse, lam eller vildt, og med nogle år på bagen vil den være særdeles velegnet til kraftige oste.

Gambero Rosso 2/3 Glas

Decanter 2020 Gold

Decanter 100 skala 95/100 Point

James Suckling 95/100 Point

Wine Enthusiast 89/100 Point

Drue(r)

Nebbiolo

Årgang

Land

Område

Producent

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.