Vin: Køb 6 flasker eller mere og spar 10%

Marchand-Tawse, Bourgogne Pinot Noir

Marchand-Tawse, Bourgogne Pinot Noir

325,00 kr.

Ikke på lager

Yderligere produktinfo

Afbalanceret Pinot Noir fra marker i Côtes de Beaune, Nuits-Saint-Georges, Morey-Saint-Denis og Marsannay helt mod nord. En god blanding af den lidt rundere karakter fra Beaune og den lidt rankere, mere markant krydrede nordlige stil. Jordbundene er et varieret mix af ler, mergel og limsten.

Druerne får fem dages kold maceration og gæres med 50% hele klaser. Fra gæringens start trykkes skaller og kerner dagligt ned i mosten for udtræk af farve, tanniner og aromastoffer. Ved gæringens afslutning fortsættes med den mildere overpumpning til slutning af de 15 dage i gæringskarrene. Vinen lagrer 11 mdr. i brugte egefade og 3 mdr. i tank for at harmonisere de enkelte fade med hinanden. Vinen omstikkes en gang før tapningen. Klares og filtreres ikke.
Producent:

Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.

Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med “Bourgogne Aujourd’hui” blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. “Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden…”.

Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 – 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke til rødvine, og filtrering meget sjældent.

Årgang

Land

Område

Producent

Indhold

75cl

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.